Geologie edelstenen

Hier vind je uitleg over geologie, geologische tijdsperiodes zoals het jura en perm, het ontstaan van mineralen, kristallen en edelstenen. Je kunt hier lezen over hoe de verschillende vormen en kristalstructuren ontstaan, en wat ten grondslag ligt aan de verscheidenheid aan kleuren.

Vorming van gesteente en kristallen

Gesteente ontstaat onder invloed van druk, hitte en afkoeling. Dit proces bestaat uit verschillende fase waaruit primair-, secundair- en tertiair gesteente ontstaat.
Lees meer »

Tijdperiodes van de aarde

De aarde is 4,6 miljard jaar geleden ontstaan. De geschiedenis van de aarde kent verschillende "tijdsperioden" zoals: precambrium, ediacarium, ordoviciumdevoon, siluur, devoon, carboon, perm, trias, jura, tertair, en het kwartair.
Lees meer »

Kleuren en metalen

Metalen zijn bepalend voor de kleuren die mineralen, edelstenen en kristallen aannemen. Daarbij kun je denken aan mineralen met een rode kleur die door ijzer bepaald wordt.
Lees meer »

Kristalvormen, kristalroosters, kristalstelsels

Een kristal heeft een geometrische, regelmatige inwendige structuur. De atomen en moleculen van kristallen zijn geordend in exacte, geometrische patronen, die kristalroosters worden genoemd.
Lees meer »