Kinderen en edelstenen

Maandelijkse Kinderactiviteit op zaterdag, vanaf €3,- per activiteit per kind, voor data zie Agenda

Kinderen houden vaak erg veel van mooie stenen. Zij zijn de kleine grote bewonderaars van de schatten van de aarde. En die liefde gaat diep. Het begint bij het zoeken van de mooiste kiezelstenen uit het grind en het eindigt, ja dat weten we nooit.

Mooie bergtochten waar kwarts gevonden wordt, of Engelse stranden waar fossielen worden gezocht; het zijn intense momenten van je verbonden voelen met de aarde en de diepe wonderen die er zijn.

Stenen worden aan kinderen kado gegeven bij hun geboorte, als ze ziek zijn, ter ondersteuning van lichamelijke en psychische processen en bovenal omdat stenen mooi zijn en kinderen van hen houden. Hier vind je kinder-kadosuggesties, een keuze uit leuke kinderfeestjes en nog andere spannende en ontspannende zaken. 

Zwangerschap en geboorte

Stenen dragen om zwanger te worden zou dat nou echt werken, hoor ik je denken?
Lees meer »

Kleuters en edelstenen

Agaat en rozenkwarts zijn stenen die het kleine kind goed kan vergezellen. Op deze leeftijd leven kinderen nog erg vanuit hun intuïtie.
Lees meer »

Basisschool leeftijd

Naar school betekent een stap in de grote wereld, heel veel contacten worden aangegaan. Dat is spannend en indrukwekkend. De blauw-groene stenen kunnen kinderen met deze groei ondersteunen.
Lees meer »

Puberteit

Vanaf je twaalfde levensjaar kom je in de puberteit, een fase waarin je opzoek gaat naar je ware identiteit. Een mooie heldere bergkristal met een duidelijke punt wordt symbool voor het ware zelf van de mens.
Lees meer »

Kinderfeestjes, Verjaardagspartijtjes

In de ruimte van Karbonkel kan je het verjaardagsfeestje vieren van je jarige zoon of dochter. Je kan armbandjes maken, een schatkistje schilderen en versieren, speksteen bewerken, stenen polijsten ect.
Lees meer »