Amethist, paarse kwarts

Innerlijke vrede en spirituele bescherming

licht paarse geslepen amethist punt

Mineralogie

Kwarts, donkerpaars tot lavendelkleurig, SiO2, met bijmenging van ijzer, mangaan en titaan. Voornamelijk als ‘bekleding’ van een geode of druse. Deze zijn ontstaan in holten (gasbellen) in vulkanisch gesteente. Trigonaal kristalstelsel, primaire vorming 

Vindplaats

Brazilië, Uruguay, Afghanistan, Marokko.

ruw donker amethist cluster

Werking

Krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie. Brengt geestelijke helderheid, wijsheid, inspiratie, innerlijke rust, en conflictbeheersing. Helpt bij rouwverwerking en verdriet. Goed voor hersenen, zenuwen, en bij huidklachten. Verlicht pijn, kneuzingen en zwellingen.

Amethistgeodes

stuk van amethist geode, licht gebogen

Amethistgeodes en stukken amethist zijn prachtige stukken die de omgeving in huis heel positief beïnvloeden. Zij maken de atmosfeer in huis ontspannen en prettig, doordat zij elektromagnetische spanningen absorberen.

Voor psychologen, leraren, artsen, therapeuten is het de steen om in de praktijk neer te zetten, omdat hij zowel de hulpverlener als de client steunt in helderheid en innerlijke vrede. Ook als je ziek bent helpt amehtist om weer in balans te komen.

Amethistgeodes uit Brazilië zijn tussen de 50 en 100 miljoen jaar oud.


Terug naar overzicht