Verdieping Kristalopleiding

De vervolg-opleiding zal in september 2019 beginnen.

Kristalopleiding Verdieping: Werken met de energie van edelstenen en kristallen

De opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten of vrijdag of zaterdag en de groep bestaat uit max 8 deelnemers.

Vrijdaggroep: de cursus op vrijdag is van 14.00-20.00 bij voldoende aanmeldingen

 • 20 september
 • 18 oktober
 • 22 november
 • 17 januari 2020
 • 20 februari
 • 20 maart
 • 24 april

Zaterdaggroep: de cursus op zaterdag is van 10.00 - 16.00: nog 2 plaatsen beschikbaar

 • 21 september
 • 19 oktober
 • 23 november
 • 18 januari 2020
 • 21 februari
 • 21 maart
 • 25 april

Voor wie?

Deze Verdieping Kristalopleiding is bedoeld voor mensen die de basisopleiding hebben gevolgd.

Wat is het doel van deze opleiding:

Jouw ervaring met de edelstenen verder brengen, zodat je ervaring krijgt met de vormkracht van de edelstenen en kristallen en hoe deze vormkracht werkt. De energie van jezelf nog beter leren voelen en in balans brengen: jouw vormkracht (balans in je lichaam) ervaren en ondersteunen met edelsteen-energie.

Wat leer je?

Nadat we meer inzicht en helderheid in onszelf en in onze omgeving hebben gekregen (basisopleiding), zijn we toe aan verdere verdieping. We gaan ons bezighouden met de tertiaire edelstenen en mineralen. Deze groep edelstenen brengt specifieke transformerende kwaliteiten met zich mee. De volgende edelstenen/mineralen/gesteente worden behandeld: gneis, biotiet, kyaniet, muscoviet, chiastoliet, granaat, lapis lazuli, marmer, jade, apatiet, rhodoniet en charoiet.

Kristalvormen: Uiterlijk kunnen kristallen van dezelfde soort er heel verschillend uitzien: wat drukt zich daarin uit? Hoe kan dat? Soms is een pyriet kubisch, soms een ronde verzameling van kristallen, soms een zon of een oktaëder?

Kristalstelsels: We gaan kijken naar de innerlijke ordening van kristallen en hun kwaliteiten.

Mineraalklassen: Edelstenen worden ingedeeld in groepen: Natuurlijke elementen, Sulfiden, Halogeniden, Oxiden, Carbonaten, Sulfaten, Fosfaten, Silicaten. Waarin onderscheiden ze zich en wat is daar kenmerkend aan? Kan je dat beleven?

Innerlijke transformatie: Welke koers willen we uit? Of willen we verbreden en onze gehechtheden omvormen, op weg naar meer vorm vanuit vrijheid én gedragen door het geheel? Door de oefeningen kom je meer in je centrum te staan en vergroot je je wezen door de ervaring van Eenheid, die de spirituele dimensie met zich mee brengt.

We gaan de vormkrachten van de kristallen ervaren in edelsteenmeditaties en -leggingen, in het Crystalgrid en in waarnemingsoefeningen. Soms zijn we opzoek naar een persoonlijke ontmoeting met het wezenlijke van een specifiek kristal, soms naar het innerlijk beleven van een kwaliteit van een kristalkleur, kristalstelsel of kristalklasse. Ook staat er een ontmoeting gepland met de koningen der edelstenen.

Werkvormen:

Waarnemingsoefeningen, fysieke oefeningen, energie-oefeningen, energetische meditaties, oefenen met kristallen vanaf dag 1, creatieve activiteiten, luisteren, uitwisselen van gedachten, schrijven van dagboek en theorie lezen.

Vaardigheden:

Je kan bewust contact maken met de energie van kristallen en van daaruit advies geven aan jezelf en aan anderen. Welk kristal kies je bewust voor wie en waarom? Ook kan je op verschillende manieren met kristallen werken, zoals het uitpendelen van iemands energiebalans per chakra, het geven van kristal-chakraleggingen, het maken van edelsteen-essences en het zorgen voor / ontstoren van huis en buitengebied.

Kosten / Annuleren

Het Verdiepingsjaar van de Kristalopleiding kost €850,- voor 7 bijeenkomsten, inclusief 21% btw, gespreid betalen in overleg. In deze prijs zijn inbegrepen: meerdere edelstenen, thee, koffie, iets lekkers en elke keer een heerlijke kom soep. Exclusief boeken.

Na betaling ben je verzekerd van een plaats. Annuleren kan zonder kosten tot 6 weken voor aanvang van de opleiding. Tot 4 weken van te voren, betaal ik 50% terug. Tot 7 dagen voor de start van de opleiding betaal ik 25% terug. Daarna helaas niet meer.

Deelname en Aanmelding

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8 deelnemers per groep. Deelnemen gaat op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingsformulieren. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier ontvang je een factuur. Betaling geeft recht op een deelnemersplek.

Docent: Wendela Copijn

Wendela Copijn heeft ruim 15 jaar geleden de edelsteenwinkel Karbonkel overgenomen en werkt sindsdien met veel enthousiasme en liefde met de edelstenen en mensen. Haar kennis over de edelstenen breidt zich nog steeds uit: ontstaanswijze, vormingsprincipes, steengroepen, werken met energieën en chakra’s, het onderhouden van stenen. Zij heeft een 2e graads lerarenopleiding theologie en werkt al jaren vanuit haar hart met mensen en edelstenen.

Wil je meer weten over Wendela Copijn bezoek dan haar persoonlijke pagina.

Wendela neemt je graag en met veel liefde en enthousiasme mee in de prachtige wereld van de kristallen.

Locatie

Steynlaan 28, Zeist. De cursusdagen worden gehouden in de cursuszaal van Karbonkel achter de winkel in Zeist. Deze prachtige lichte zaal is zeer geschikt voor het geven van workshops en cursussen. Bovendien kun je tijdens de pauze buiten een frisse neus halen op het binnenterras of een broodje eten op de Steynlaan.

Voor meer informatie

Voor vragen kan je mailen met Wendela Copijn.