Over mij

Wendela Copijn

Sinds 2004 ben ik eigenares van edelsteenwinkel Karbonkel. Ik heb de winkel overgenomen van Mw. R. Marx. Mijn familie komt uit Groenekan en is al meer dan 250 jaar actief als boomkwekers, tuin- en landschapsarchitecten, boomchirugen en boomverzorgers. Ik ben de tweede dochter van Jorn en Lia Copijn. De natuur was sterk aanwezig in mijn thuisomgeving. Na de Vrije School heb ik theologie gestudeerd aan de Hoge School van Amsterdam en heb ik levensbeschouwelijke vorming gegeven in het basisonderwijs. 

En toen kwam Karbonkel op mijn pad ….Mijn vader begreep in 2003 dat de winkel zou sluiten en bedacht een plan waardoor Karbonkel kon blijven bestaan! Ik kwam voor in dat plan! De veelzijdigheid van gesteente, edelstenen, mineralen en kristallen spreekt mij aan. Het tastbare van edelstenen in combinatie met hun vorm, kleur en helderheid verbindt voor mij de materiële wereld met de spirituele wereld. Ik wilde deze aardse schoonheid graag gaan onderzoeken.

In de winkel worden veel mensen enthousiast, waarna ze blij weer verder gaan. Dat is ook erg leuk van mijn beroep. Ik zie je wel binnen lopen… Welkom!  Wendela

fotograaf: Gerard van den Dool