Kristalopleiding vrijdag

Door: Wendela Copijn
Aanvang: 14:00 tot 20:00
Dag/Datum:

Wil je meer weten over de praktische - en aardse kant van de kristalwereld? En wil je bewust contact kunnen maken met de energie van kristallen? Wil je leren om de energie van kristallen in te zetten bij ontwikkelingsprocessen? Geef je dan op voor de kristalopleiding 2019/2020 van Karbonkel in Zeist. Naast een bijzondere persoonlijke groei die je doorgaat, leer je ook om met een open en zuiver hart te werken met de kristallen bij mensen, dieren, gebouwen en gebieden.

De opleiding zal in september 2019 beginnen! Aantal plaatsen nog beschikbaar: 6

Vernieuwde Opleiding Werken met de energie van edelstenen en kristallen

De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten of vrijdag of zaterdag en de groep  bestaat uit max 8 deelnemers. 

Vrijdaggroep: de cursus op vrijdag is van 14.00 - 20.00

 • 6 september
 • 4 oktober
 • 1 november
 • 29 november
 • 10 januari 2020
 • 28 februari,
 • 13 maart
 • 17 april
 • 15 mei
 • 12 juni

Voor wie?

Deze kristalopleiding is bedoeld voor mensen met liefde en interesse voor kristallen, en ook voor energetische of alternatieve therapeuten, die met kristallen willen werken. Het is handig als je al enige ervaring hebt met het werken met energie, maar dat is geen voorwaarde.

Wat is het doel van deze opleiding:

Jou opleiden tot Kristalmaster, zodat jij kan werken met en inzicht hebt in de energie van edelstenen en kristallen. Op een heel directe wijze kunnen edelstenen en kristallen, met behulp van jou, ontwikkelingsprocessen opgang brengen, ondersteunen en in balans brengen. Hoe zij dit kunnen en wie zij zijn is het onderwerp van deze opleiding. Het resultaat is dat meer mensen vanuit hun hart kunnen leven  en keuzes kunnen gaan maken die henzelf, anderen en het geheel dienen.

Wat leer je?

Over Aardse Zaken: We beginnen met kijken naar het graniet en gaan zien hoe de bergkristal, veldspaat, biotiet, aquamarijn en toermalijn daarmee samenhangen. Zo kijken we naar de primaire en secundaire vorming van edelstenen en mineralen aan de hand van voorbeeldreeksen en geologische thema’s. Wat zien we gebeuren? Van de secundaire mineralen komen aanbod: chrysocolla, malachiet, azuriet, turkoois, seleniet, celestien, stromatoliet, gagaat, versteend hout, barnsteen, calciet en zout. Hun ontstaansverhaal vormt hun fysieke, energetische trilling. Die wij ontmoeten in het contact met de edelstenen.

Over Spirituele Zaken: Het rijk der mineralen brengt haar eigen dimensie met zich mee. Het vormt de aarde, die ons draagt en voedt en staat in direct contact met de spirituele wereld, met de Grond van Al dat Is. Wij zien de edelstenen en de edelstenen zien ons. Wat zien wij, wat ervaren wij daarbij? Wie zijn zij? Welke waarden reiken zij ons aan? Je gaat leren om bewust contact te maken met de krachtige en liefdevolle energie van kristallen. Ook leer je over licht als informatiedrager van kosmische energie en hoe je edelstenen kan programmeren. Belangrijk onderdeel van de opleiding is om ook je eigen systeem te openen en te reinigen d.m.v.energetische meditatie, zodat je met een open en zuiver hart met kristallen en hun lichtwezens kunt werken. 

Over Jezelf: En wie ben jij? Tijdens de opleiding ga je door een persoonlijk ontwikkelingsproces door het direct werken met edelstenen en kristallen: lichaamspendel, pendel, edelsteenwaters, edelsteencirkels en edelsteenleggingen leer je in te zetten. Met als doel “Helder worden als een kristal”: meer vreugde en plezier uit het leven halen door jouw nieuwe ervaring en inzicht. 

Je leert over het aarden, reinigen en opladen van jouw energie en van de energie van edelstenen en kristallen. Aan de hand van de 7 chakra's leer je jouw energiesysteem kennen en balanceren door middel van edelstenen, fysieke oefeningen en meditatie. Ook nodig ik je uit om deze tools in te zetten voor je omgeving. We werken lichaamsgericht, waarbij waarnemen en interpreteren gezamenlijk en individueel plaats vindt.

Je leert jouw energie voelen en je leert welke kristallen en edelstenen het beste bij jouw systeem passen. Je leert jouw gezichtspunten verkennen en ontwikkelen over wie jij bent in relatie tot jezelf, tot de ander en tot de kristal-wereld. Dit doen we aan de hand van respectvol luisteren naar elkaar. 

Werkvormen

 • waarnemingsoefeningen
 • fysieke oefeningen
 • energie-oefeningen
 • theorie, lezen, luisteren: uitwisselen van gedachten
 • meditaties ahv 7 chakra's
 • oefenen met kristallen vanaf dag 1
 • uitwisselen en delen van huiswerk
 • ervaringsdagboek

Vaardigheden:

Je kan bewust contact maken met de energie van kristallen en van daaruit advies geven aan jezelf en aan anderen. Welk kristal kies je bewust voor wie en waarom? Ook kan je op verschillende manieren met kristallen werken, zoals het uitpendelen van iemands energiebalans per chakra, het geven van kristal-chakraleggingen, het maken van edelsteen-waters en het zorgen voor / ontstoren van huis en buitengebied.

Deelname en Aanmelding

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8 deelnemers per groep. Deelnemen gaat op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingsformulieren. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier ontvang je een factuur. Betaling geeft recht op een deelnemersplek.

Reactie van cursisten over de opleiding: 

"Ik vond de opleiding heel interessant en boeiend. Er ging een wereld voor mij open. Ik verder echt door geraakt en genoot van alles wat ik hoorde, zag en meemaakte. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is hoe stenen/kristallen mij kunnen ondersteunen in mijn proces. Dat ze mij helpen. DE manier hoe ik met stenen bezig ben is veranderd. Het zit nu verweven in mijn dagelijkse leven. Ik geniet meer van de stenen en gebruik ze gerichter." Wilma

"Door deze cursus leer je stenen begrijpen en kun je ze daadwerkelijk inzetten, zodat ze je kunnen ondersteunen in je leven van alle dag." Anoniem

"Als Wendela gaat vertellen over de stenen, boeit ze je van begin tot het eind. Zoveel passie en enthousiasme. Een aanrader om in haar prachtige winkel te komen kijken en de kristalopleiding te volgen!" Miranda

"De kristalopleiding is zeker een aanrader voor mensen die groeien willen in deze bijzondere wereld v an edelstenen en mineralen. Wendela deelt met ons al haar kennis en liefde voor deze speciale wereld." Lali

"Het volgen van de kristalopleiding vond ik zeer veelzijdig, waardevol en inspirerend. Iedere keer ging ik er met enthousiasme naar toe en nog enthousiaster naar huis. Een aanrader!" Joke

"Wat een inspirerende kristalopleiding in een fijne ruimte. Dank je wel Wendela"

"Ga voor accreditatie. Een waardevolle opleiding ook voor het persoonlijke proces." Joanna Bos

"Een fijne en goede balans tussen theorie en praktijk, waardoor ik nog bewuster omga met de kracht van edelstenen, kristallen en mineralen, om deze te gebruiken bij onze workshops. Wendela brengt haar kennis en ervaring enthousiast en liefdevol over, waardoor de stof echt binnenkomt en blijft hangen. Ik ben benieuwd naar het vervolg hierop." Joanna Bos, Sentemo intuitieve workshops 

"Interessante kristalopleiding welke uitdaagt tot persoonlijke en spirituele groei en kennis van de edelstenen en kristallen, die kunnen bijdragen aan de ontwikkelingsprocessen van jezelf en anderen." Maaike van Maanen

"Ik heb de kristal-opleiding ervaren als zeer praktisch, direct toepasbaar. Leerzaam. Warm. Gezellig." Natascha 

"Door deze cursus heb ik geleerd om meer naar mezelf en mijn eigen intuitie te luisteren!"

Docent: Wendela Copijn 

Wendela Copijn heeft ruim 15 jaar geleden de edelsteenwinkel Karbonkel overgenomen en werkt sindsdien met veel enthousiasme en liefde met de edelstenen en mensen. Haar kennis over de edelstenen breidt zich nog steeds uit: ontstaanswijze, vormingsprincipes, steengroepen, werken met energieën en chakra’s, het onderhouden van stenen. Zij heeft een 2e graads lerarenopleiding theologie en werkt al jaren vanuit haar hart met mensen en edelstenen.

Wil je meer weten over Wendela Copijn bezoek dan haar persoonlijke pagina.

Wendela neemt je graag en met veel liefde en enthousiasme mee in de prachtige wereld van de kristallen.

Locatie

Steynlaan 28, Zeist. De cursusdagen worden gehouden in de cursuszaal van Karbonkel achter de winkel in Zeist. Deze prachtige lichte zaal is zeer geschikt voor het geven van workshops en cursussen. Bovendien kun je tijdens de pauze buiten een frisse neus halen op het binnenterras of een broodje eten op de Steynlaan.

Kosten / Annuleren

De Kristalopleiding is uitgebreid! Als antwoord op de jaarlijks terugkerende vraag: “Is er een vervolg?” 

De Kristalopleiding kost €1250,- voor 10 bijeenkomsten, inclusief 21% btw, gespreid betalen in overleg. In deze prijs zijn inbegrepen: meerdere edelstenen, toegang tot museum Hofland met rondleiding, thee, koffie, iets lekkers en elke keer een heerlijke kom soep. Exclusief boeken. 

Na betaling ben je verzekerd van een plaats.  Annuleren kan zonder kosten tot 6 weken voor aanvang van de opleiding. Tot 4 weken van te voren, betaal ik 50% terug. Tot 10 dagen voor de start van de opleiding betaal ik 25% terug. Daarna helaas niet meer.

Voor meer informatie

Voor vragen kan je mailen met  Wendela Copijn.


Terug naar overzicht